2014. május 26., hétfő

Morzsasüti egészségmániásoknak

Mondjuk mostanában tényleg nem sütök-főzök semmi újat, jaj a családomnak, kialakult az a 15-20 kaja, amin fel fognak nőni, de most már mindegy.
Megcsináltam a morzsasüti egészséges verzióját, de tényleg.
15 deka teljes kiőrlésű bio rozsliszt
15 deka müzli (rendes, nem a puffasztott norbi), minél több mag meg mazsola van benne, annál jobb
10 deka vaj
10 deka finomítatlan barna nádcukor.
Az eljárás ugyanaz, mint a fehér verziónál, a fentieket összemorzsoljuk, majd ráöntjük a megegyező mennyiségű gyümölccsel kibélelt tepsibe, megsütjük.
Az eredmény meg tulajdonképpen rendes, tartalmas, édes kaja lesz, mondjuk uzsonnára tök oké.
Amúgy nem lettem ilyen egészségmániás, csak pont voltak itthon ezek az alapanyagok, fehér cukor viszont nem, mert a nagy szamóca befőzésben feléltük, úgyhogy gondoltam, ha már barna cukor, akkor ráteszek egy lapáttal.

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés