2014. május 5., hétfő

Etának: Morzsasüti

30 deka liszt és müzli keveréke,
10 deka cukor
10 deka vaj vagy margarin.
(opcionálisan vaníliás cukor és só)

A hozzávalókat összemorzsoljuk, majd amikor nekilátunk ebédnél a leves elfogyasztásának, akkor kivesszük a mélyhűtőből a fagyasztott szamócánkat, bogyós gyümölcs keverékünket, vagy ami éppen van benne, és beleszórjuk egy kivajazott tepsibe, kb. ugyanannyit, mint a morzsa tömege. Aztán rászórjuk a gyümölcsre a morzsát és beküldjük a sütőbe olyan fél órára, 180 fokra. Akkor jó, amikor a gyümölcs leve felrotyog, a morzsa pedig pirulni kezd. Szóval mire komótosan elfogyasztottuk a levest és a másodikat.

A szimpla adag szerintem elég kevés, tudom, az is egy kiló süti lesz, de akkor is kevés. Legalább másfélszeres adag kell. Azt is megettük ketten, 24 óra alatt, pedig végig önmérsékletet tanúsítottunk, ugyebár :D.

2 megjegyzés:

  1. jaj nagyon köszi, de jó is volt :-D (és bár nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de Atkó hozzátok akar költözni és naponta újratetkolja a karján a mindentcsinálógépet)

    VálaszTörlés
  2. Hát költözzön! Hozza magával a szüleit is. Nagyon kevés volt ez az idő együtt :(.

    VálaszTörlés