Átálltam a legegyszerűbb, legletisztultabb főzési módra, jelszó: tiszta ízek, semmi rafinéria. Álljon a tűzhely mellett töprengő arccal fűszereket próbálgatva ötven fokban, akinek hat anyja van, mégis magányos.
Rókagomba leves (két felnőtt, két gyerekre)
20 dkg rókagomba
1 közepes krumpli
1 közepes sárgarépa
fél pohár tejföl
pár evőkanál olívaolaj
pár evőkanál liszt
só, bors, víz
Az olívaolajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felengedem vízzel, habverővel egyengetem a biztonság kedvéért, nehogy csomós legyen. Aztán beledobom az alaposan megmosott és hosszában széthúzgált rókagombát, a kockára vágott krumplit és a felkarikázott sárgarépát, sózom, borsozom, és puhára főzöm. A végén fél pohár tejfölhöz hozzákeverek egy kicsit a forró levesből, szintén habverővel egyengetem, majd beleöntöm. Kóstolom, utána sózom, ha kell, majd tálalom. Szerettük.
Egyéves forma babáknak csak krumpli és répa jár belőle a levével, és némi túróval elkeverve, gomba még semmiképp.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése