Jaaaj, fotó már megint nincs, mert... mindegy.
Recept fél kiló oldalashoz.
Szemrevételezés által megismerkedünk a húsdarabokkal, majd ha ez megtörtént, kézbe fogjuk őket egyenként, megforgatjuk, megsimogatjuk, és hogy félre ne értse, egyúttal besózzuk. Betesszük egy kisebb tepsibe, majd rálöttyintünk egy szószfélét, ami áll
saccra
fél-háromnegyed deci ketchupból
két evőkanál mézből
egy gerezd fokhagymából
némi csilipaprikából, hogy érintőlegesen csípős legyen, csak a borzongás kedvéért, és
kb. egy deci vízből, hogy legyen mit elpárologtatnia.
Ezzel a lével nyakon zuttyintjuk a húst, és betoltjuk a sütőbe, 220, majd amikor pirulni kezd, 200 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. egy óra hosszán át, vagy amíg meg nem sül szép pirosra.
Aztán megpróbálunk addig várni a felfalásával, amíg ehetőre nem hűl, ha ez nem sikerült, legyünk elnézők, és ne kárhoztassuk magunkat, majd talán legközelebb összejön. Ne felejtsük el a csontot leszopogatni, majd kiszívni belőle az ízdús levet, mert ennek elhagyására viszont nincs bocsánat, ez több, mint hiba, lúzerség.
Mikor elfogyott, kárpótlásul még mindig folyamodhatunk a pecsenyezsírhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése